Fyldt svinekam med ovnstegte kartofler og rødvinssauce

Sådan gør du

  • 1 Knus enebærrene let og gnid sværen på svinekammen med enebær og groft salt.
  • 2 Skær rodfrugterne i tern og rist dem i olivenolie sammen med hasselnødderne.
  • 3 Hak rodfrugterne i en foodprocessor eller hak dem fint med en kniv.
  • 4 Rør massen med sennep og rasp.
  • 5 Skær et snit igennem svinekammen og fyld blandingen i.
  • 6 Skræl kartoflerne, skær dem i grove stykker og læg dem i en bradepande sammen med svinekammen.
  • 7 Stil stegen i en forvarmet ovn ca. 75 min. ved 180° (centrumtemperatur 65°).
  • 8 Lad kammen hvile ca. 25 min. inden den skæres for.
  • 9 Rist skalotteløg skåret i skiver på en pande i lidt olie.
  • 10 Tilsæt balsamico og rødvin og kog det ind til det halve.
  • 11 Tilsæt fond og kog det ind til saucen er kraftig.
  • 12 Jævn evt. med lidt maizena udrørt i koldt vand.
  • 13 Pisk koldt smør i saucen og smag til med salt og peber.
  • 14 Anretning:
  • 15 Skær kammen i skiver og server kødet med kartofler, rødvinssauce og grodt brød.
  • {{recipeDoneText}} Fyldt svinekam med ovnstegte kartofler og rødvinssauce

Opskriften er udviklet af