Madbrødet er perfekt som mellemmåltid. Og hvis fantasien tillader det, er det ikke farligt at eksperimentere med fyldet.

Sådan gør du

  • 1 Margarinen smeltes og hældes i en skål.
  • 2 Vand tilsættes.
  • 3 Gæren smuldres og røres i.
  • 4 Salt, rugmel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes igennem, til den er smidig.
  • 5 Stilles til hævning tildækket et lunt sted cirka 1 time.
  • 6 Dejen lægges på et meldrysset bord, og luften trykkes ud med knoerne.
  • 7 Dejen rulles ud i en firkant på cirka 35 x 35 cm.
  • 8 Flødeosten smøres på dejen i et tyndt lag.
  • 9 Skinke og æg hakkes og drysses over sammen med persille og oregano.
  • 10 Dejen rulles som 2 roulader, en fra hver side, der mødes på midten.
  • 11 Skæres i 16 tykke skiver, der stilles på snitfladen i en smurt springform.
  • 12 Efterhæver tildækket et lunt sted cirka ½ time.
  • 13 Pensles med sammenpisket æg.
  • 14 Bagetid: 30 min. ved 200 grader på nederste ovnribbe og dernæst 10 min. uden form på midterste ovnribbe.
  • {{recipeDoneText}} Fyldt madbrød

Tip

Smager godt til natmad eventuelt sammen med suppe. Brødet kan serveres som frokostbrød sammen med en god fyldig salat.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier