Fyldt kalkun med druer i flødesauce

Irmas kalkuner kommer i lidt forskellige størrelser, så det kan være svært med helt præcise mål og tider i denne opskrift. Men opskriften er nem, og du kan roligt glæde dig, vores kalkun bliver ikke tør og trist.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 175 grader. 
  • 2 Skyl kalkunen i koldt vand, og læg den på en bradepande. 
  • 3 Skær brød i mindre stykker, og rist dem sprøde i smør på en pande. Hæld over i en skål. 
  • 4 Svits champignon i smør, vend brød og champignon i skålen, og hæld sherry over. Fyld blandingen i kalkunen, og luk med et par kødnåle eller en tråd. Læg den med ryggen opad. 
  • 5 Fordel smør over kalkunen, drys med salt og peber, og steg kalkunen i ca. 1 time. Vend kalkunen med brystet opad. Hæld sky over, og steg kalkunen færdig, til skindet er sprødt - i alt ca. 2 1⁄2 time. 
  • 6 Stik en kødnål i kødet. Når kødsaften er klar, er kalkunen gennemstegt. 
  • 7 Kom fløde og 2 dl sky fra panden i en gryde, og lad det simre i ca. 10 minutter. Halver druerne, vend dem i, og lad saucen simre videre. Spæd evt. med mere sky. Smag til med sherry, salt og peber. 
  • 8 Server kalkunen i mindre stykker sammen med kartofler, sky fra panden og druer i flødesauce. Du kan servere fyldet til retten. Pynt med brøndkarse. Kilde: Krydderiet 4, 2005
  • {{recipeDoneText}} Fyldt kalkun med druer i flødesauce

Opskriften er udviklet af