Fuldkornspizza med chorizo og grillede grøntsager

Energiinformation

  • Energi pr. person 3013 Kj
  • Energi pr. person 720 Kcal
  • Protein 15 %
  • Kulhydrat 51 %
  • Fedt 34 %

Sådan gør du

  • 1

    Pizzadej

    Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og olivenolie, grahamsmel og til sidst hvedemelet lidt ad gangen.
  • 2 Drys lidt mel på bordet, og ælt til en glat og smidig dej – pas på med at tilsætte ekstra mel, det gør dejen tør. Dæk dejen med et viskestykke, og stil den til hævning på køkkenbordet i 1 time.  
  • 3 Tænd op i kuglegrillen.  
  • 4 Del dejen i 2 portioner, og rul den tyndt ud på et melet bord til 2 runde bunde på ca. 32-33 cm i diameter, der passer med størrelsen på bagesten/grill. Træk forsigtigt bundene over på hvert sit stykke bagepapir.  
  • 5

    Fyld

    Skær squashen midtover, og skær hver halvdel i tynde skiver på ca. 2 mm’s tykkelse.
  • 6 Skær peberfrugten i grove stykker.
  • 7 Pensl grøntsagerne med olivenolie, og gril dem i 1-2 min. på hver side på den varme grill eller en grillpande. Drys med salt.  
  • 8

    Tilberedning

    Læg bagesten eller klinker på grillristen, læg låg på grillen, og lad sten eller klinker varme godt op i ca. 10 min.  
  • 9 Smør imens pizzabundene med tomatsauce, og fordel først ost, så grillede grøntsager på dem. Skær chorizoen i skiver, og læg også dem på. Drys med oregano, og lidt ekstra salt.  
  • 10 Bag 1 pizza ad gangen, løft den i bagepapiret og over på den knaldvarme bagesten/klinkerne, og læg låg på grillen. Bag pizzaen i 3-4 min., og træk så bagepapiret væk.
  • 11 Bag pizzaen i yderligere 3-4 min., løft hurtigt låget, så varmen ikke ryger ud, og tjek om din pizza skal have 3-4 min. mere.
  • 12 Server pizzaen friskbagt – spis den første, mens i griller den næste.
  • {{recipeDoneText}} Fuldkornspizza med chorizo og grillede grøntsager

Opskriften er udviklet af