Fuldkornskartoffelpizza
Opskriften er til to voksne og to børn.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Hæld vand i en røreskål
  • 2 Smuldr gæren i vandet og rør til gæren er opløst
  • 3 Tilsæt olie og salt
  • 4 Rør fuldkornshvedemel i vandet
  • 5 Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen er lind
  • 6 Ælt dejen godt
  • 7 Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til med husholdningsfilm eller et rent viskestykke
  • 8 Lad dejen hæve et lunt sted en time og gerne længere
  • 9 Skyl peberfrugterne, fjern kernehuset og skær dem i strimler
  • 10 Skæl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver
  • 11 Tænd ovnen på 220 grader varmluft
  • 12 Læg bagepapir på en bageplade
  • 13 Del dejen i fem stykker
  • 14 Rul dejen tyndt ud
  • 15 Læg bundene på bagepapiret
  • 16 Smør tomatpesto på bundene og læg ost ovenpå
  • 17 Sæt bundene i ovnen og bag dem cirka 10 minutter
  • 18 Læg peberfrugt og kartoffelskiver på bundene
  • 19 Bag pizzaerne cirka fem minutter til bundene er sprøde, osten smeltet og kartoflerne færdige
  • 20 Lad pizzaerne køle lidt af på en bagerist
  • 21 Skyl den friske basilikum og kom på pizzaerne
  • 22 Server 1 pizza til hver voksen og knap ¾ pizza til hvert barn
  • 23 Gem resten af pizzaen til madpakken
  • {{recipeDoneText}} Fuldkornskartoffelpizza

Tip

Lav dobbelt portion af dejen, rul dejen ud til pizzabunde. Læg bagepapir mellem bundene og pak dem ind i film. Læg bundene på frost. Så har du altid dine egne pizzabunde lige ved hånden, når det skal gå ekstra stærkt. Du kan også bruge færdige pizzabunde

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter