Opskriften er til to voksne og to børn.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Hæld vand i en røreskål
  • 2 Smuldr gæren i vandet og rør til gæren er opløst
  • 3 Tilsæt olie og salt
  • 4 Rør fuldkornshvedemel i vandet
  • 5 Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen er lind
  • 6 Ælt dejen godt
  • 7 Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til med husholdningsfilm eller et rent viskestykke
  • 8 Lad dejen hæve et lunt sted en time og gerne længere
  • 9 Skyl peberfrugterne, fjern kernehuset og skær dem i strimler
  • 10 Skæl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver
  • 11 Tænd ovnen på 220 grader varmluft
  • 12 Læg bagepapir på en bageplade
  • 13 Del dejen i fem stykker
  • 14 Rul dejen tyndt ud
  • 15 Læg bundene på bagepapiret
  • 16 Smør tomatpesto på bundene og læg ost ovenpå
  • 17 Sæt bundene i ovnen og bag dem cirka 10 minutter
  • 18 Læg peberfrugt og kartoffelskiver på bundene
  • 19 Bag pizzaerne cirka fem minutter til bundene er sprøde, osten smeltet og kartoflerne færdige
  • 20 Lad pizzaerne køle lidt af på en bagerist
  • 21 Skyl den friske basilikum og kom på pizzaerne
  • 22 Server 1 pizza til hver voksen og knap ¾ pizza til hvert barn
  • 23 Gem resten af pizzaen til madpakken
  • Så er det spisetid! Fuldkornskartoffelpizza

Tip

Lav dobbelt portion af dejen, rul dejen ud til pizzabunde. Læg bagepapir mellem bundene og pak dem ind i film. Læg bundene på frost. Så har du altid dine egne pizzabunde lige ved hånden, når det skal gå ekstra stærkt. Du kan også bruge færdige pizzabunde

Opskriften er udviklet af