Fuldkorns-fastelavnsboller

Sådan gør du

  • 1 Udrør gæren i lunkent vand.
  • 2 Tilsæt fromage frais, olie, salt, havregryn, hvidhvedemel og halvdelen af hvedemelet.
  • 3 Lad det forhæve 15 minutter tildækket.
  • 4 Tilsæt resten af hvedemelet og rør dejen godt sammen.
  • 5 Har du en køkkenmaskine er det godt at bruge den, lad gerne dejen køre 5 minutter.
  • 6 Stil dejen til hævning 1 time tildækket.
  • 7 Lav kagecremen.
  • 8 Pisk mælk, vaniljekorn, æg, sukker og majsstivelse sammen i en gryde.
  • 9 Varm det op under konstant omrøring til det jævner og bobler, rør hele tiden i cremen, så den ikke brænder på bunden af gryden.
  • 10 Hæld cremen i en skål.
  • 11 Lad det køle af, opbevar det i køleskab til det skal bruges.
  • 12 Rør evt. kanel i cremen.
  • 13 Skær æblerne i små tern.
  • 14 Rul dejen ud med en kagerulle til en firkant ca. ½ cm tyk.
  • 15 Skær 20 firkanter ud.
  • 16 Læg 2 tsk kagecreme og ca. 1 spsk æbletern på hvert stykke.
  • 17 Saml dejen omkring fyldet.
  • 18 Pas på at du får presset dejen godt sammen, så cremen er lukket inde.
  • 19 Sæt bollerne med lukningerne nedad på bagepapir på en bageplade.
  • 20 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 21 Lad bollerne efterhæve 15 minutter.
  • 22 Bag dem ca. 20 minutter ved 200 grader på midterste ovnribbe.
  • 23 Afkøl bollerne til de kun er lidt lune eller helt afkølede.
  • 24 Rør glasuren sammen af flormelis og kogende vand, giv den evt. lidt levnedsmiddelfarve.
  • 25 Smør det på bollerne.
  • 26 Sigt evt. også lidt flormelis over bollerne.
  • {{recipeDoneText}} Fuldkorns-fastelavnsboller

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter