Frikadeller med kartofler, sauce og surt - børnevenlig fremgangsmåde

Sådan gør du

  • 1 Kartofler:
  • 2 Skræl kartoflerne
  • 3 Kom dem i en gryde og dæk dem med vand, tilsæt 1 tsk salt.
  • 4 Koges i ca. 20 minutter til de er møre.
  • 5 Hæld vandet fra.
  • 6 Frikadeller, der bliver ca. 14 stk.:
  • 7 Rør kødet med salt, peber og æg i en skål.
  • 8 Pil løget. Riv det fint.
  • 9 Rør fint revet løg og mel i.
  • 10 Rør mælken i til sidst.
  • 11 Form farsen med en spiseske.
  • 12 Dyp skeen i koldt vand ind imellem, så hænger farsen ikke på skeen.
  • 13 Læg de formede frikadeller på en tallerken.
  • 14 Varm halvdelen af fedtstoffet på panden ved god varme til det er gyldent.
  • 15 Læg halvdelen af frikadellerne på panden og brun dem ca. 2 minutter på hver side ca. 4 minutter i alt.
  • 16 Skru ned til middel varme.
  • 17 Steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.
  • 18 Tag frikadellerne af panden.
  • 19 Kom resten af fedtstoffet på panden, vent til det er gyldent og læg resten af frikadellerne på.
  • 20 Steg dem som de første frikadeller.
  • 21 Saucen: bring boullionen i kog.
  • 22 Rør majsstivelse ud i koldt vand. Til jævning.
  • 23 Hæld jævningen i under omrøring, og lad saucen koge nogle minutter.
  • 24 Smag til med salt og peber.
  • 25 Tilsæt evt. kulør.
  • {{recipeDoneText}} Frikadeller med kartofler, sauce og surt - børnevenlig fremgangsmåde

Opskriften er udviklet af