Frikadeller med kartoffel, løg og løvstikke

Nye kartofler kogt med salt og løvstikke er indbegrebet af sommer.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Klargør alle grøntsager og krydderurter.
  • 2 Frikadeller: Kom kødet i en foodprocessor, og rør det med salt og peber i 5 sekunder. Lad farsen blive i foodprocessoren, uden at den kører.
  • 3 Hak løget, kom det i farsen, og riv kartoffel på et rivejern direkte i. Tilsæt brød, æg, mælk, mel og sennep, og lad så farsen køre i 20-30 sekunder.
  • 4 Steg en lille prøve med det samme, og smag, om der mangler salt eller peber. Sæt farsen på køl, mens du går i gang med kartoffelmosen.
  • 5 Steg frikadellerne ad to omgange i halvt smør, halvt olie i ca. 2 minutter på hver side, så de får en flot gylden stegeskorpe.
  • 6 Kartoffelmos: Skær kartoflerne i kvarter, og kog dem møre i saltet vand i ca. 15 minutter sammen med løvstikken.
  • 7 Hæld vandet fra,og lad kartoflerne dampe af.
  • 8 Tilsæt letmælk og rapsolie, og mos kartoflerne med et piskeris. Hak skalotteløg og ramsløg, og vend det i mosen. Smag til med salt og peber.
  • 9 Salat: Snit spidskålen i tynde strimler.
  • 10 Hak hasselnødderne og de tørrede tranebær groft. Vend det hele sammen.
  • 11 Dressing: Pisk eddike, sennep og rapsolie sammen, og smag dressingen til med salt og peber.
  • 12 Spisetid: Steg frikadellerne færdige i ovnen ved 150 grader i 5-6 minutter. Varm mosen under omrøring, og smag den til.
  • 13 Vend dressingen i salaten, og servér det hele – gerne med syltede asier eller græskar til.
  • 14 OPUS - ­www.FOODofLIFE.dk - Københavns Universitet
  • Så er det spisetid! Frikadeller med kartoffel, løg og løvstikke

Tip

Uden for ramsløgsæsonen kan ramsløg erstattes af løvstikke og purløg. Du kan endda komme lidt i frikadellefarsen.

Opskriften er udviklet af