Frikadeller med kartoffel, løg og løvstikke

Nye kartofler kogt med salt og løvstikke er indbegrebet af sommer.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Klargør alle grøntsager og krydderurter.
  • 2

    Frikadeller

    Kom kødet i en foodprocessor, og rør det med salt og peber i 5 sekunder. Lad farsen blive i foodprocessoren, uden at den kører.

  • 3

    Hak løget, kom det i farsen, og riv kartoffel på et rivejern direkte i. 

  • 4

    Tilsæt brød, æg, mælk, mel og sennep, og lad så farsen køre i 20-30 sekunder.

     

  • 5

    Steg en lille prøve med det samme, og smag, om der mangler salt eller peber. Sæt farsen på køl, mens du går i gang med kartoffelmosen.

  • 6

    Steg frikadellerne ad to omgange i halvt smør, halvt olie i ca. 2 minutter på hver side, så de får en flot gylden stegeskorpe.

     

  • 7

    Kartoffelmos

    Skær kartoflerne i kvarter, og kog dem møre i saltet vand i ca. 15 minutter sammen med løvstikken.

     

  • 8

    Hæld vandet fra,og lad kartoflerne dampe af.

     

  • 9

    Tilsæt letmælk og rapsolie, og mos kartoflerne med et piskeris.

  • 10

    Hak skalotteløg og ramsløg, og vend det i mosen. Smag til med salt og peber.

     

  • 11

    Salat

    Snit spidskålen i tynde strimler.

     

  • 12

    Hak hasselnødderne og de tørrede tranebær groft. Vend det hele sammen.

     

  • 13

    Dressing

    Pisk eddike, sennep og rapsolie sammen, og smag dressingen til med salt og peber.

     

  • 14

    Spisetid

    Steg frikadellerne færdige i ovnen ved 150 grader i 5-6 minutter.

     

  • 15

    Varm mosen under omrøring, og smag den til.

     

  • 16

    Vend dressingen i salaten, og servér det hele – gerne med syltede asier eller græskar til.

     

  • 17

    OPUS - ­www.FOODofLIFE.dk - Københavns Universitet

  • Så er det spisetid! Frikadeller med kartoffel, løg og løvstikke

Tip

Uden for ramsløgsæsonen kan ramsløg erstattes af løvstikke og purløg. Du kan endda komme lidt i frikadellefarsen.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier