Forårssuppe med kalv, krydderurter og spidskål

Sådan gør du

  • 1 Gør grøntsagerne i stand og skær dem i mindre stykker.
  • 2 Læg kødet i en stor gryde og hæld koldt vand ved til det dækker rigeligt.
  • 3 Bring gryden i kog og skum omhyggeligt.
  • 4 Læg grønsager, krydderurter, peberkorn og salt i gryden.
  • 5 Skru helt ned og lad kalvebrystet simre i 1½ -2 timer.
  • 6 Eller til det er så mørt, at man meget let kan stikke en stegegaffel igennem det.
  • 7 Tag kødet op og lad det køle af.
  • 8 Skær ca. 1/3 af stykket og læg dette stykke tilbage i gryden.
  • 9 Kog yderligere 30-40 minutter.
  • 10 Resten af spidsbrystkødet kan bruges til pålæg eller sandwich (se opskrift)
  • 11 Tag det nu meget møre kalvespidsbryststykke op og lad det køle af.
  • 12 Si suppen og skum fedt af.
  • 13 Tænd ovnen på 140 grader.
  • 14 Tør brødet på risten i ca. 20 minutter.
  • 15 Lad det køle af.
  • 16 Knus eller bræk det i småstykker.
  • 17 Eller skær det i strimler og rist det på en tør pande.
  • 18 Kog æggene smilende.
  • 19 Snit kålen i tynde strimler og skær persillerødderne i meget små tern.
  • 20 Hak kørvel, purløg og persille fint.
  • 21 Fjern alt synligt fedt fra kødet og skær det i meget tynde strimler.
  • 22 Bring suppen i kog og tilsæt kål, kød og persillerødder.
  • 23 Lad suppen koge et par minutter.
  • 24 Smag til med salt, peber, en knivspids fintrevet citronskal og 2 tsk –saft.
  • 25 Tilsæt krydderurterne – gem lidt til at drysse over til sidst.
  • 26 Server som på billedet.
  • {{recipeDoneText}} Forårssuppe med kalv, krydderurter og spidskål

Opskriften er udviklet af