Fødselsdagslagkage med vaniljecreme og jordbær

Fødselsdagslagkage med vaniljecreme og jordbær

Ingen fødselsdag uden lagkage! Her kan du lære at lave lagkagen helt fra bunden - selv lagkagebundene.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle varer af.
  • 3

    Lagkagebundene

    Tegn 3 cirkler på bagepapir med blyant rundt om en tallerken med diameter på 22-24 cm.

  • 4 Læg bagepapiret med blyantstregen nedad på bageplade.
  • 5 Tænd ovnen på 175 grader.
  • 6 Slå æggene ud i en skål.
  • 7 Pisk æg og sukker ca. 10 minutter med en håndmikser til tykt og stift skum.
  • 8 Bland mel og bagepulver i en skål.
  • 9 Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggeskummet med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
  • 10 Fordel dejen inden for de tre cirkler på bagepapiret i et jævnt lag.
  • 11 Bag bundene med det samme. Sæt pladerne i ovnen og bag ca. 12 minutter med varmluft.
  • 12 Stik et træspid i midten af en kagebund. Er der rå dej på, skal bundene bage videre.
  • 13 Afkøl bundene lidt på bagerist. Fugt forsigtigt med lidt vand på bagsiden af bagepapiret, så det er lettere at trække af.
  • 14

    Kagecréme

    Slå æg ud i en gryde. Pisk sammen.

  • 15 Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker.
  • 16 Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene i gryden med den tomme vaniljestang.
  • 17 Pisk det hele sammen og bring i kog ved svag varme.
  • 18 Kog ca. 4 minutter.
  • 19 Kom cremen i en skål, drys overfladen med sukker og sæt skålen i køleskab.
  • 20 Fjern vaniljestangen. Blend eller pisk cremen til den er glat.
  • 21

    Til lagkage

    Læg lagekagebundene sammen med jordbær (evt. optøede) og kagecreme.

  • 22 Pisk fløden til flødeskum med en håndmikser.
  • 23 Pynt kagen med flødeskum.
  • 24 Hak chokoladen og drys den på lagkagen. Sæt evt. flag i kagen.
  • 25
  • Så er det spisetid! Fødselsdagslagkage med vaniljecreme og jordbær

Opskriften er udviklet af