Hjemmebagt kringle er skønt og vækker minder om svundne tider. Hvis man ikke har et stort fad, hvor kringlen kan ligge på, kan man vælge at lave tre stænger af dejen i stedet.

Sådan gør du

  • 1

    Varm mælken, til den er lun og kom i en skål. Rør gæren ud. Tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt. Tilsæt smør, skåret i tern og hvedemelet. Ælt godt igennem. Stil dejen til hævning med et klæde eller plastfilm over og lad den hæve 1 time.

    Kom sukker, mandler og kanel i en blender og blend mandlerne ganske fint. Kom smør i en skål og vend med mandelblandingen og rosiner. Rul dejen til en lang pølse på ca. 90 cm, eller del i tre og rul til pølser. Tryk pølserne flade, dejen skal være ca. 1 cm tyk. Smør fyldet på midten af dejen og fold dejen sammen på midten. Luk den ved at klemme godt sammen om den. Løft forsigtigt over på en bradepande med bagepapir og fold pølsen til en kringle. Eller kom stængerne på bagepapir. Lad dejen efterhæve en halv time.

    Pensl med æg og drys med sukker og hakkede mandler. Bag kringlen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Hold godt øje. Tag ud og afkøl på rist.

  • {{recipeDoneText}} Fødselsdagskringle

Opskriften er udviklet af