Flæskesteg og sellerisalat med pærer

Sådan gør du

  • 1 Rids sværen helt ned til kødet med en ½ cm´s mellemrum - undgå at ridse i selve kødet.
  • 2 Hvis slagteren har ridset sværen, så gå den efter, da det især kan knibe med dybe ridser i siderne.
  • 3 Drys sværen med salt.
  • 4 Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
  • 5 Krydr kødet med salt og peber.
  • 6 Stik laurbærbladene i stegen.
  • 7 Hæld 3 dl vand i en lille bradepande, læg løg i skiver i vandet.
  • 8 Læg en rist over.
  • 9 Læg kødet på risten.
  • 10 Læg evt. sammenkrøllet stanniol under kødet, for at få sværen til at ligge så vandret som muligt.
  • 11 Stik et stegetermometer ind midt i kødet.
  • 12 Stil stegen på en bageplade med bagepapir midt i en kold ovn.
  • 13 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 14 Steg stegen til centrumtemperaturen er 55 grader.
  • 15 Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
  • 16 Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
  • 17 Kog kartoflerne og pil dem.
  • 18 Riv sellerien groft.
  • 19 Skær pærerne i tynde både.
  • 20 Rør sennep, ahornsirup, 1-2 spsk citronsaft og olie sammen og smag til med salt og peber.
  • 21 Vend straks pærerne i dressingen, så de beholder den lyse farve.
  • 22 Tilsæt selleri og hakket persille og bland godt.
  • 23 Drys med hakkede nødder og lad salaten trække lidt inden servering.
  • 24 Tag stegen ud af ovnen og hæld skyen fra.
  • 25 Si skyen op i en gryde og skum fedtet fra.
  • 26 Der skal være ca. 3 dl sky - spæd med vand hvis der mangler væske.
  • 27 Ryst melet ud i ca. ½ dl vand og rør det i skyen.
  • 28 Tilsæt balsamico.
  • 29 Kog saucen igennem ca. 5 minutter under omrøring.
  • 30 Smag til med salt, peber og evt. ribsgelé.
  • 31 Giv saucen lidt kulør.
  • 32 Skær sværene af flæskestegen.
  • 33 Skær fedtet af mellem svær og kød og kasser fedtet.
  • 34 Skær kødet i tynde skiver og pynt med sværene.
  • {{recipeDoneText}} Flæskesteg og sellerisalat med pærer

Opskriften er udviklet af