Flæskesteg med råmarinerede squash og sværcroutoner

Sådan gør du

  • 1 Rids sværen helt ned til kødet med en ½ cm´s mellemrum - undgå at ridse i selve kødet.
  • 2 Hvis slagteren har ridset sværen, så gå den efter, da det især kan knibe med dybe ridser i siderne.
  • 3 Drys sværen med salt.
  • 4 Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
  • 5 Krydr kødet med salt og peber.
  • 6 Stik laurbærbladene i stegen.
  • 7 Hæld 3 dl vand i en lille bradepande, læg løg i skiver i vandet.
  • 8 Læg en rist over.
  • 9 Læg kødet på risten.
  • 10 Læg evt. sammenkrøllet stanniol under kødet, for at få sværen til at ligge så vandret som muligt.
  • 11 Stik et stegetermometer ind midt i kødet.
  • 12 Stil stegen midt i en kold ovn.
  • 13 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 14 Skær de ekstra skiver svær i 1 cm store stykker.
  • 15 Drys med lidt salt og læg dem enkeltvis i en stanniolbradepande eller lignende.
  • 16 Stil den i ovnen ved siden af flæskestegen og steg til sværene er helt sprøde, og fedtet er smeltet af.
  • 17 Vend sværene et par gange under stegningen.
  • 18 Læg dem på køkkenrulle nogle minutter, når de er færdigstegte.
  • 19 Steg stegen til centrumtemperaturen er 55 grader.
  • 20 Hvis sværen er sprød: Fortsæt stegningen ved 200 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader.
  • 21 Hvis sværen ikke er sprød: Skru ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen er 65 grader. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
  • 22 Kog kartoflerne og pil dem.
  • 23 Tag stegen ud af ovnen og hæld skyen fra.
  • 24 Si skyen op i en gryde og skum fedtet fra.
  • 25 Der skal være 2-3 dl sky - spæd med vand hvis der mangler væske.
  • 26 Ryst melet ud i ca. ½ dl vand og rør det i skyen.
  • 27 Tilsæt balsamico.
  • 28 Kog saucen igennem ca. 5 minutter under omrøring.
  • 29 Smag til med salt, peber og evt. ribsgelé.
  • 30 Giv saucen lidt kulør.
  • 31 Skær brødet i meget tynde skiver.
  • 32 Gnid skiverne med hvidløg.
  • 33 Læg brødet i ovnen og rist det sprødt.
  • 34 Tag brødet ud af ovnen.
  • 35 Skræl squashen med et julienne-rivejern eller en kartoffelskræller.
  • 36 Vend squashen i 2 tsk citronsaft, olie, salt og peber og lad det trække 15 minutter.
  • 37 Hæld væden fra squashen og vend rucolaen i.
  • 38 Drys med svær og brød og server straks.
  • 39 Skær sværene af flæskestegen.
  • 40 Skær fedtet af mellem svær og kød og kasser fedtet.
  • 41 Skær kødet i tynde skiver og pynt med sværene.
  • {{recipeDoneText}} Flæskesteg med råmarinerede squash og sværcroutoner

Opskriften er udviklet af