Fladbrød med søde løg og tomat

6 klasse fra Sct. Mariæ Skole Aalborg synes rigtigt godt om fladbrødene. De testede denne opskrift i hjemkundskab, inden 125.000 børn tilberedte den i november 2011 som en del af projekt Mad eller hvad?

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle ingredienser af.
  • 3 Læg bagepapir på en bageplade.
  • 4 Tænd ovnen på 225 grader.
  • 5

    Til topping:

    Sæt et dørslag i en skål. Åbn dåsen med tomater og hæld dem i dørslaget.
  • 6 Pil løget, og skær det i tynde ringe.
  • 7 Kom olien i en gryde, og varm den op.
  • 8 Kom løget i gryden, og skru ned.
  • 9 Rør og steg løgringene i ca. 5 minutter ved middel varme, indtil de er blanke og klare.
  • 10 Kom vand og honning i gryden.
  • 11 Rør til vandet er fordampet væk fra gryden.
  • 12 Hæld løgene i en skål.
  • 13

    Til dej:

    Smuldr gæren i en stor skål.
  • 14 Hæld vand og salt i skålen. Rør godt.
  • 15 Kom grahamsmel i skålen. Rør godt.
  • 16 Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Brug en grydeske.
  • 17 Ælt dejen færdig på bordet.
  • 18 Læg dejen i skålen.
  • 19 Læg film over dejen, og lad den hæve i 15-30 minutter.
  • 20 Del dejen i 2 stykker. Form hvert stykke til en stor bolle.
  • 21 Tryk hver bolle ud til en cirkel på ca. 20 cm, og læg dem på bagepladen.
  • 22 Læg de hakkede tomater på hvert brød.
  • 23 Læg de søde løg på tomaterne.
  • 24 Sæt brødene øverst i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter.
  • 25 Tag brødene ud, og lad dem køle af på en bagerist.
  • 26 Skær hvert brød ud i 8 trekanter som en pizza.
  • 27 Spis dem sammen med ”krydret grøntsags- og kartoffelgryde”
  • {{recipeDoneText}} Fladbrød med søde løg og tomat

Opskriften er udviklet af