Fiskegratin med karry og masser af salat

En silkeblød gratin med torske- eller kullerfileter. Revet emmentaler gør retten ekstra god. 

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 225 grader.
  • 2 Skræl kartoflerne, kog dem møre.
  • 3 Gem kogevand til saucen.
  • 4 Læg fisken i et lag i en smurt ildfast form med høj kant.
  • 5 Drys med salt og peber.
  • 6 Smelt smør i en gryde.
  • 7 Drys karry i, og tag gryden fra varmen.
  • 8 Drys melet i.
  • 9 Rør rundt med piskeris, til melet har absorberet smørret, og hæld kogevandet i under omrøring.
  • 10 Kom gryden tilbage på komfuret.
  • 11 Pisk mælken i og lad saucen simre i 5-6 minutter.
  • 12 Smag saucen til med salt og peber, og hæld den over fisken.
  • 13 Mos kartoflerne og rør et let pisket æg og salt i.
  • 14 Klat mosen ud med ske rundt om fisken.
  • 15 Drys osten over saucen.
  • 16 Stil retten i ovnen i ca. 25 minutter, indtil overfladen er gylden og fin.
  • 17 Skyl og tør salaten og skær æblet i små tern.
  • 18 Vend salaten sammen og dryp lidt citron over.
  • {{recipeDoneText}} Fiskegratin med karry og masser af salat

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier