Fiskefrikadeller med marinerede grøntsager

Fisk er sundt og bør spises året rundt. Denne opskrift kombinerer de sunde fiskeolier og grøntsager.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle varer af.
  • 3

    Fiskefrikadeller

    Fjern evt. små ben og skind fra fisken.

  • 4 Skær fisken i lidt mindre stykker. Læg dem i en foodprocessor.
  • 5 Krydr fisken med salt og peber, og kør maskinen til fiskekødet er finddelt.
  • 6 Tilsæt kartoffelmel eller mel og kør til ensartet konsistens.
  • 7 Slå et æg ud og kør i foodprocessoren med fisken.
  • 8 Tilsæt gradvist mælk.
  • 9 Lad farsen stå i køleskab mens grøntsager og tilbehør gøres klar.
  • 10 Steg fiskefrikadeller: Varm olie og smør på en pande.
  • 11 Form 12 frikadeller med en ske og steg dem 5-6 minutter på hver side ved svag varme til de er lysebrune og gennemstegte.
  • 12

    Marinerede grøntsager

    Skræl gulerødderne. Skær roden af hver gulerod.

  • 13 Skyl gulerødderne i koldt vand.
  • 14 Skær gulerødderne ud i skiver.
  • 15 Sæt en gryde med vand over og bring i kog.
  • 16 Kog gulerødderne ca. 5 minutter. Tag dem op med en hulske.
  • 17 Nip spidserne af bønnerne. Kog dem ca. 4 minutter. Tag dem op med en hulske.
  • 18 Lad gulerødder og bønner køle af.
  • 19 Pil og hak løget.
  • 20

    Olie-eddikedressing

    Rør olie og eddike sammen og krydr med salt og peber.

  • 21 Vend grøntsagerne sammen med olie-eddikedressingen.
  • 22

    Dressing

    Hæld lagen fra kaperserne.

  • 23 Rør cremefraiche eller ymer med kapers. Smag til med salt og peber.
  • 24 Lad dressingen stå koldt ca. 30 minutter, så den får mere smag.
  • 25 Spis fiskefrikadeller med marinerede grøntsager, dressing, citron og rugbrød.
  • {{recipeDoneText}} Fiskefrikadeller med marinerede grøntsager

Tip

Marinerede grøntsager er oplagte at lave af rester af kogte grøntsager – det kan være blomkål, persillerødder, selleri m.m.

Opskriften er udviklet af