Fire brød med hasselnødder og hvedekerner

Nu bliver det sjovt at bage. En hel bradepande fuld af fire nybagte brød. Vi har hasselnødder i dejen, fordi det smager så godt. Og når brødet er et par dage gammelt, kan det ristes.

Sådan gør du

  • 1 Kog vandet. Kom hvedekerner i en stor skål (der skal være plads til at dejen hæver heri) og hæld vandet over og rør rundt. Lad stå 5 minutter, før du rører salt, sirup og olie heri.
  • 2 Rør nu yoghurt i. Smuldr gæren og rør i blandingen. Kom hele hasselnødder i dejen sammen med fuldkornshvedemel. Kom nu hvedemelet i lidt efter lidt. Brug så lidt af melet som muligt, men dejen skal selvfølgelig ikke være alt for klæg.   
  • 3 Ælt dejen. Dæk med film og lad dejen hæve i 45 minutter.
  • 4 Del dejen i fire lige store dele og form til brød. Læg bagepapir i en bradepande og læg brødene heri. Pensl olie på siderne af brødene, så bliver de nemmere at brække fra hinanden.
  • 5 Lad brødene hæve i 30 minutter.
  • 6 Sæt ovnen på 175 grader. Sæt bradepanden midt i ovnen og bag brødene i ca. 45 minutter. Afkøl på rist.
  • {{recipeDoneText}} Fire brød med hasselnødder og hvedekerner

Opskriften er udviklet af