Festmørbrad med hvidløgsbønner og rosmarinkartofler

Sådan gør du

  • 1 Hak valnødder og abrikoser groft, og udblød dem i whisky i nogle timer eller evt. natten over.ognbsp;Tænd ovnen på 160 grader.
  • 2 Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  • 3 Lav en lomme midt i mørbraden med en filetkniv.
  • 4 Fyld valnødder og abrikoser i mørbraden.
  • 5 Snør den fyldte mørbrad, så kødskiverne bliver runde ved servering.
  • 6 Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
  • 7 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 8 Brun kødet på alle sider, 1-2 minutter i alt.
  • 9 Læg kødet i et lille ovnfast fad, og sæt det i ovnen.
  • 10 Steg kødet i ca. 35 minutter. Fjern snoren. Skræl kartoflerne. Skær dem i 1 cm tykke skiver.
  • 11 Vend skiverne i honning, salt, peber og grofthakket rosmarin.
  • 12 Varm olien på en pande, og brun kartoffelskiverne.
  • 13 Steg dem møre ved middel varme, eller stil dem i ovnen ved siden af mørbraden, til de er møre. Nip de friske bønner. Skær hvidløgene i meget tynde skiver.
  • 14 Steg hvidløgene sprøde i olien på en pande ved middel varme.
  • 15 De skal være lysebrune, hvis de bliver for mørke, bliver de bitre.
  • 16 Kog bønnerne i ca. 5 minutter. Lad bønnerne dryppe af.
  • 17 Vend bønnerne på panden med hvidløg.Kartoflerne kan skæres i både, vendes i krydderierne samt olie og steges i ovnen.
  • 18 Brun dem evt. ved 225 grader efter mørbraden er taget ud af ovnen..
  • {{recipeDoneText}} Festmørbrad med hvidløgsbønner og rosmarinkartofler

Opskriften er udviklet af