Fennikelsalat og små vilde frikadeller

Pep den klassiske frikadelle op med kød af vildt. Det smager fantastisk.

Sådan gør du

  • 1

    Ovnbagte kartofler:

    Tænd ovnen på 220 antal grader.
  • 2 Skrub kartoflerne.
  • 3 Kom kartoflerne i et ildfast fad.
  • 4 Vend med rapsolie og groft salt.
  • 5 Bag kartoflerne i ovnen til de er møre, det tager ca. en halv time.
  • 6 Skyl persille, hak den, og drys over kartoflerne
  • 7

    Vilde frikadeller:

    Kom det hakkede kød i en skål.
  • 8 Pil løg og hvidløg, hak det fint.
  • 9 Skyl timian og hak det fint.
  • 10 Tilsæt løg, hvidløg og timian til kødet.
  • 11 Skær baconen i små tern.
  • 12 Tilsæt bacon, kærnemælk, æg, lakridspulver, salt og peber til farsen.
  • 13 Bland det hele godt med en grydeske, farsen skal være fast og lind.
  • 14 Kom lidt mere kærnemælk i farsen, hvis den mangler væske.
  • 15 Tag en stegepande og varm den op.
  • 16 Kom lidt rapsolie på stegepanden.
  • 17 Form frikadellerne med en ske og steg dem på panden i ca. 10 minutter til de er gennemstegte.
  • 18

    Fennikelsalat:

    Skyl fennikel og skær bunden af.
  • 19 Snit det helt tyndt.
  • 20 Kom fennikel op i et lille fad.
  • 21 Skyl citronen, riv skallen på den fine side af rivejernet.
  • 22 Hæld honning, saft og skal fra citronen, olie, salt og peber udover fennikel.
  • 23 Skyl chili og hak den helt fint.
  • 24 Kom chili og lakridspulver over salaten.
  • 25 Server 20 % af kød, salat og kartofler + 200 ml gul sodavand til hvert barn. Server 30 % af kød, salat og kartofler + 125 ml rødvin til hver voksen
  • {{recipeDoneText}} Fennikelsalat og små vilde frikadeller

Tip

Snit fennikel helt tyndt, det giver det bedste resultat.

Opskriften er udviklet af