Energiinformation

  • Protein 7 g.
  • Kulhydrater 47.1 g.
  • Fedt 3.8 g.
  • Energifor./ pers 352 kcal
  • Fedtenergi 13 %

Sådan gør du

  • 1

    Creme

    Lav cremen først: 2 æg, 3 spsk. sukker, 1 spsk. vaniljesukker og 2 dl mælk piskes sammen i en gryde. 

  • 2

    Gryden sættes over middelvarme og melet sigtes i, mens der piskes. Pisk indtil cremen koger og tykner. Stil cremen til afkøling. 

  • 3

    Bollen

    Lun 1 dl mælk og rør gæren ud i mælken.

    (som ikke må have en temperatur højere end 32 grader, altså knap kropstemperatur. Kommer gær i væske over 32 grader, ’smadres’ gærcellerne og dermed hæveevnen.)

  • 4

    Kom gær, udrørt i mælken op i en skål og kom nu 3 spsk. sukker, 1 æg, olie og 250 g hvedemel i og ælt dejen godt, gerne i røremaskine. 

  • 5

    Rul dejen ud på en melet bordplade og skær du 9 firkanter. Læg en skefuld creme på hver firkant. Fold bollen og vend den, så den ’står på’ folden. 

  • 6

    Lad bollerne hæve lunt i 45 minutter med et klæde over. 

  • 7

    Tænd ovnen på 220 grader. 

  • 8

    Bag bollerne i 10 minutter. Lad bollerne afkøle. 

  • 9

    Glasur

    Kom 1 dl flormelis i 4 skåle. Kom 1 spsk. kogende vand i hver skål og de 4 farver. Rør flormelis, vand og farve til en stabil glasur. Kom glasur på bollerne. 

  • 10

    Anret M&M’s i glasuren. Og lad den stivne.

  • {{recipeDoneText}} Fastelavnsboller

Tip

Al flormelis bliver ikke brugt, og alle M&M’s heller ikke. Men der skal ligesom en portion til, for at det fungerer, og meget hænger tilbage i skålen. Man kan sagtens undlade glassuren og M&M’s og dermed den meget søde bolle. I stedet kan man lave en enkel glasur med kakao – eller smeltet mørk chokolade. Eller blot et let drys flormelis og/eller kakao, og da vil det være en god idé at pensle bollerne med kaffe eller æggehvide, inden bagning.

Opskriften er udviklet af