Faringlaceret laks med lun rodfrugtsalat

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 225 grader.
  • 2 Skær laksen i ½ cm tykke skiver, og bred dem jævnt ud på 4 store tallerkener.
  • 3 Fordel smørret over laksen i små klumper, og drys så jævnt som muligt med farinen.
  • 4 Skær selleri, pastinak og gulerødder i lange tynde skiver med en kartoffelskræller.
  • 5 Kog grøntsagerne i letsaltet vand i 1 min.
  • 6 Pisk olie, citronsaft og krydderurter sammen i en skål, og vend grøntsagerne grundigt heri. Smag til med salt og peber.
  • 7 Stil tallerknerne i ovnen en ad gangen, på øverste rille, i ca. 3 min., til farinen smelter og glacerer.
  • 8 Servér straks med rodfrugtsalaten, kogte kartofler og godt brød.
  • {{recipeDoneText}} Faringlaceret laks med lun rodfrugtsalat

Tip

I stedet for laks kan du anvende ørred.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier