Engelsk bøf med bløde løg.

Sådan gør du

  • 1 Sørg for at bøfferne er helt afpudsede.
  • 2 Tag dem ud af køleskabet mindst 3 kvarter før de skal steges.
  • 3 Læg dem på et fad og drys dem med lidt salt på begge sider, så saltet kan nå at trænge ind i kødet, mens det tempererer.
  • 4 Pil løgene og snit dem i meget tynde skiver eller både.
  • 5 Kom knapt 1 1/2 spsk. smør på panden og tilsæt løgene, timian og peber, når smørret har bruset af.
  • 6 Steg dem gyldne og bløde på lavt blus.
  • 7 Tilsæt vineddike, salt og sukker og steg yderligere i et par minutter.
  • 8 Tag løgene af panden og læg dem på et varmt fad.
  • 9 Dup bøfferne tørre, tryk dem forsigtigt en smule fladere med håndfladen og krydr med peber.
  • 10 Kom friskt smør på panden og læg bøfferne på, når smørret har bruset af. Brun bøfferne hurtigt på begge sider ved kraftig varme.
  • 11 Skru ned og steg til den røde kødsaft kommer frem på overfladen.
  • 12 Vend og gør det samme på modsatte side.
  • 13 Så er bøfferne medium/rosa.
  • 14 Tag bøfferne af panden og læg dem på fadet med løgene.
  • 15 Kog panden af med suppe/bouillon og fløde, lad det koge lidt ind og smag til med salt og peber.
  • 16 Læg løgene oven på bøfferne og hæld saucen over.
  • 17 Server med kogte kartofler og syltede asier eller agurker.
  • 18 Sæt engelsk sauce - Worchestershiresauce - på bordet, så man kan efter-krydre sin bøf med et lille skvæt.
  • {{recipeDoneText}} Engelsk bøf med bløde løg.

Tip

Husk altid at duppe kødet tørt inden det lægges på panden. Vådt kød sprutter på panden og begynder måske at koge i stedet for at stege og i sidste ende, brænder det lettere på.

Opskriften er udviklet af