Enebærgryde med grønne bønner og bagt kartoffelmos

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 8 g.
  • Kulhydrater 7 g.
  • Fedt 6 g.
  • Energifor./ pers 796 kcal
  • Fedtenergi 47 %

Sådan gør du

  • 1

    Skræl og skær kartoflerne i tern, kog dem møre i usaltet vand.

  • 2

    Steg kødet i olivenolie, krydr med salt og peber. Mas enebær og kom dem ved. Spæd med bouillon. 

  • 3

    Hæld fløde og cremefraiche ved og lad retten simre i en time.

  • 4

    Tænd ovnen på 225 grader. 

  • 5

    Mos kartoflerne med 1 spsk. rapsolie og lun mælk. Lad mosen afkøle lidt og rør én æggeblomme i ad gangen, krydr let med salt og peber. Pisk hviderne stive med et nip salt. 

  • 6

    Rist hasselnødderne på en tør pande. Vend kartoffelmosen med hvider og hasselnødder. Kom det i portionsskåle og bag dem i 20 minutter. 

  • 7

    Nip bønnerne og kom dem i en gryde, dryp med lidt rapsolie, drys med lidt salt og hæld kogende vand over. Kog op et par minutter, til ønsket mørhed.

  • 8

    Giv enebærgryden kulør og smag den til. 

  • 9

    Anretning

    Anret enebærgryden med bønner og kartoffelmos ved siden af.

  • {{recipeDoneText}} Enebærgryde med grønne bønner og bagt kartoffelmos

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier