Enebærgryde med bagt kartoffelmos med hasselnødder & broccoli

Anne Larsen

Retten kan fint laves i forvejen, hvis du skal have gæster og ikke vil stå i køkkenet hele tiden.

 

 

Sådan gør du

  • 1

    Kartoffelmos

    Skræl kartoflerne, skær dem i tern, skyl dem og kog dem uden salt, møre i ca. 10 minutter. Dræn dem og mos dem – her skal du tage 4 spiseskefulde kartoffelmos (1 spsk. pr. person du laver retten til) fra til jævning af saucen. Mos resten med rapsolie og æggeblommer. Smag mosen til med salt. Tænd ovnen på 200 gader uden varmluft. Anret mosen i ovnfaste skåle – en pr. person. Hak hasselnødderne og drys dem over. 20 min. før servering bages mosen i ovnen, til den er let gylden på oversiden.  
  • 2

    Enebærgryde

    Pil og hak løg fint. Varm olivenolien op i en gryde, steg løg bløde og blanke. Kom kødet ved og vend godt over varmen i et par minutter. Mas enebær let i en morter eller med knivsbladet. Skyl rosmarin og bind en buket med køkkensnor. Kom enebær, fond (1 terning og 3 dl. vand -til 4 personer -hvis du ikke har flydende fond) og rosmarin i retten. Lad retten simre i 30 minutter, mens du renser og skærer champignon i kvarte. Kom champignon, fløde og cremefraiche ved retten og lad den simre færdig i yderligere 20 minutter. Jævn med kartoffelmosen du havde taget til side. Smag til med salt og peber.
  • 3

    Broccoli

    Skyl og skær et par centimer af bunden og skær evt. småblade af. Skær broccoli i kvarte på langs og del disse, så du får 8 flotte stykker broccoli med stilk. Kog en grydefuld vand op. Kom et skvæt rapsolie og lidt salt ved. Når vandet koger, kom kålen i, kog op og lad kålen koge i et minut. Dræn den og hold den varm i gryden.  
  • 4

    Servering

    Anret enebærgryden med bagt mos og aspargesbroccoli.
  • {{recipeDoneText}} Enebærgryde med bagt kartoffelmos med hasselnødder & broccoli

Tip

Det hører ikke til retten, men mange vælger at gøre det. Fonden giver lidt farve, men ønsker man yderligere farve, så kan man give den lidt madkulør.

Opskriften er udviklet af