Efterårsskank farseret med rodfrugter

Sådan gør du

  • 1 Bestil skankene hos slagteren et par dage i forvejen og bed slagteren om at tage benene ud af skankene.
  • 2 Fjern sener på skankene og rids med kniven i de store muskler, så kødet fordeler sig mere, og det bliver mere ensartet i tykkelsen
  • 3 Rids sværen i tern.
  • 4 Kom olie i en stegegryde eller på en pande, steg sværen i olien til den er gylden, tag kødet op og lad det køle af.
  • 5 Skær hele rødbeden og knap halvdelen af gulerødderne, pastinakkerne og fenniklen i lange stave på 1 x 1cm i tykkelsen - og gerne lige så lange eller længere end kødstykket, krydr kødet med salt og peber.
  • 6 Læg de skårne grøntsager - en stor håndfuld - ind midt på kødet , rul kødet sammen om grøntsagerne og snør det stramt med kødsnor, skær resten af gulerødderne, pastinakkerne og kartoflerne ud i ens stykker og i ens facon, fx ovale - også kaldet tournerede grøntsager.
  • 7 Fennikel skæres i både og porre i 3 cm lange stykker.
  • 8 Skær bacon i tern, svits bacon, kartofler og grøntsager i stegegryden, tilsæt pillede, hele løg, læg kødet i gryden mellem grøntsagerne og tilsæt honning, tilsæt øllet og lad det koge op.
  • 9 Læg låg på og steg det ved svag varme i ca. 3 timer til kødet er mørt.
  • 10 Skær kødet midt over på tværs ved anretning.
  • 11 Lav sauce af skyen.
  • 12 Rødkål: steg bacon gyldent på en pande.
  • 13 Hæld evt. det meste af fedtet fra.
  • 14 Tilsæt fintsnittet rødkål, balsamico og sukker, lad det meste af balsamicoen fordampe, kålen må gerne stadig have bid.
  • 15 Smag til med salt og peber.
  • 16 Hvidkål: steg bacon gyldent på en pande.
  • 17 Hæld evt. det meste af fedtet fra.
  • 18 Tilsæt fintsnittet hvidkål og steg til kålen stadig har bid.
  • 19 Smag til med timian, salt og peber.
  • 20 Brug resten af timianen til pynt ved servering.
  • 21 Sauce:Si skyen og kog den ind til der er 1½-2 dl.
  • 22 Tilsæt smør og kog til saucen har en passende konsistens.
  • 23 Smag til med salt, peber og citronsaft, hvis saucen er for sød af honning.
  • {{recipeDoneText}} Efterårsskank farseret med rodfrugter

Opskriften er udviklet af