Dild-kødboller med persillerødder

Sådan gør du

  • 1 Rør kødet med salt.
  • 2 Tilsæt peber, fintrevet løg, fintrevet hvidløg og æg.
  • 3 Tilsæt melet.
  • 4 Rør herefter mælken i.
  • 5 Vend 4 spsk hakket dild i farsen.
  • 6 Kog kartoflerne.
  • 7 Kog 3 dl vand med ½ tsk salt i en gryde.
  • 8 Form farsen til ca. 14 kødboller med en lille ske og kog dem ved svag varme i gryden i ca. 5 minutter, til de er kogte.
  • 9 Tag kødbollerne op på en tallerken.
  • 10 Si kogevandet og gem det til at koge persillerødder i.
  • 11 Skræl og skær persillerødder i halve eller kvarte på langs.
  • 12 Hak løget fint.
  • 13 Kom begge dele i kogevandet og lad det koge 5-10 minutter til persillerødderne er møre.
  • 14 Tag persillerødderne op på en tallerken.
  • 15 Rør creme fraiche med majsstivelse og rør det i kogevandet.
  • 16 Kog det igennem.
  • 17 Smag til med salt og peber.
  • 18 Kom kødboller og persillerødder tilbage i saucen.
  • 19 Rør 2-3 spsk hakket dild i.
  • 20 Del broccolien i buketter og kom dem i lidt kogende vand tilsat salt og lidt smør.
  • 21 Kog uden låg.
  • 22 Vandet må gerne koge næsten væk.
  • 23 Lad broccolien blive mør – men stadig med bid.
  • 24 Servér broccolien drysset med fintrevet citronskal af ¼-½ citron og finthakket løg.
  • {{recipeDoneText}} Dild-kødboller med persillerødder

Tip

Kog evt. dildstilke med i kogevandet, mens kødbollerne koges. Det giver ekstra dildsmag. Saucen kan laves uden creme fraiche og bare jævnes med saucejævner.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier