Dessert med pinjekerner

Dessert med pinjekerner

Pinjekerner er stjernen i denne søde dessert. Du kan sagtens bage kagen et par dage før, den skal serveres. Den holder sig fugtig og god længe.

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Kom pinjekernerne på en tør pande, og rist dem, til de er gyldne.
  • 2 Tag 50 g pinjekerner fra.
  • 3

    Bræk brødet i mindre stykker, og kom dem i din foodprocessor sammen med 150 g pinjekerner, sukker, bagepulver og revet citronskal.

  • 4 Tilsæt et æg ad gangen, mens maskinen er i gang.
  • 5 Hæld til sidst olien i, og blend, til dejen er ensartet ligesom en sandkagedej.
  • 6 Vend de hele pinjekerner i dejen.
  • 7 Dæk en springform, ca. 22 cm, med bagepapir, og hæld dejen i.
  • 8 Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter.
  • 9 Afkøl helt, før du skærer i den.
  • {{recipeDoneText}} Dessert med pinjekerner

Tip

Brug evt. kagen som bund, og kom flødeskum og sommerens bær på toppen ligesom en lagkage.

Opskriften er udviklet af