Dansk hakkebøf i pebercrust, chunky løg og rødkål med grape og mandler

Kan vi give danske klassikere en kærlig makeover med lidt mere krydderi og farve? Vi har inviteret kokken Claus Holm ind som gæstekok til en leg med arvesølvet fra mormors køkkenskuffe.

Sådan gør du

  • 1 Pil og skær løg i tynde både. Kom i en skål. 
  • 2 Bland hyldeblomst, honning, eddike og olie med salt og peber, og hæld det over de fintsnittede løg. Lad det stå og trække i 15 minutter. 
  • 3 Form 4 bøffer a 150 gram stykket og hak forsigtigt på kryds og tværs med en kniv. 
  • 4 Bøfferne rulles på kanten i lakrids og rosépeber. 
  • 5 Varm en slip-let pande op, tilsæt smør/olie og kom bøfferne på. Steg dem 4­-5 minutter på hver side, afhængig af hvor røde de skal være. 
  • 6 Skær kålen i helt tynde strimler. 
  • 7 Skræl og skær grape i både. Bland kål med grape og mandler. Kom eddike, olie og honning over. Vend rundt. Kom smuldret fetaost og mynte i. 
  • 8 Server med den nystegte bøf og top med løg.
  • {{recipeDoneText}} Dansk hakkebøf i pebercrust, chunky løg og rødkål med grape og mandler

Opskriften er udviklet af