Cremet perlebyg med vårmusseroner, syltede løg og revet ”fynbo”

Denne cremede ret er en nordisk version af risotto med årets første svampe, friske syrlige løg og drysset med delikat ost.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Klargør alle grøntsagerne.
  • 2

    Syltede løg

    Del løgene i 6-8 både alt efter størrelse. Steg dem ved svag varme i rapsolie, så de bliver let gyldne. Tilsæt honning og eddike, og lad det koge, indtil det meste af væden er fordampet det tager ca. 10 min). Smag til med salt og peber.

  • 3

    Perlebyg

    Kom byggen i en si, og skyl den under rindende vand, indtil vandet ser klart ud.

  • 4 Hak skalotteløgene fint, og steg dem i rapsolie ved svag varme i en gryde med bred bund, til løgene bliver glasklare. Tilsæt perlebyg, rør rundt, og lad den stege med et minuts tid.
  • 5 Hæld så cider på, og lad det koge i 5 minutter.
  • 6 Tilsæt dernæst fonden, og lad det simre i 20 minutter, til byggen er mør og cremet. Smag til med salt og peber og måske et friskt skvæt cider.
  • 7

    Vårmusseroner og asparges

    Halvér store svampe på langs, og lad de små være hele.

  • 8

    Kassér de nederste par cm af aspargesene, og skær dem i 3-4 stykker. Varm en pande godt op, kom smør, svampe og asparges på, og steg dem ved høj varme i ca. 2 minutter. Ryst panden undervejs. Krydr med salt og peber.

     

  • 9

    Spisetid

    Riv osten ned i perlebyggen, og varm den godt igennem. Rør løgene med lage i perlebyggen. Kom svampe og asparges på toppen, og servér med brødet til.

     

  • 10

    ©OPUS - ­www.FOODofLIFE.dk - Københavns Universitet

  • {{recipeDoneText}} Cremet perlebyg med vårmusseroner, syltede løg og revet ”fynbo”

Tip

Det er vigtigt, at perlebyggen ikke bliver for tør. Vær ikke bange for at tilsætte vand eller mælk for at justere konsistensen. Afhængigt af hvor kraftigt byggen koger under tilberedning og typen af korn, kan der være ret stor forskel på, hvor meget væde der skal til. Tør æblecider kan erstattes af pilsnerøl eller æblemost tilsat lidt cidereddike.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier