Cremet byggrød med pære og luftigt kanelsmør

En julet udgave af den traditionelle pærevælling – vi har gjort konsistensen lidt tykkere og givet den mere smag og knas med ristede hasselnødder og kanelsmør.

Sådan gør du

  • 1 Bland byggryn, mælk, salt og vaniljekorn, og bring det i kog. Lad grøden simre over middel varme og jævnlig omrøring i ca.10 min., til den er tyknet og grynene næsten møre.
  • 2 Pisk imens smør, sirup og kanel i 5-7 min., til det er helt lyst og luftigt. Lad smørret stå ved stuetemperatur indtil servering.
  • 3 Tilsæt pæreternene til grøden, og lad den simre i yderligere 2-3 min.
  • 4 Fordel grøden i 4 skåle, og top af med en skefuld kanelsmør og hakkede hasselnødder.
  • {{recipeDoneText}} Cremet byggrød med pære og luftigt kanelsmør

Tip

Kanelsmørret smager skønt på nybagt brød eller på honningkage. Udelad pærerne, og server i stedet med blommer eller frisk æble.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier