Crème brûlée

Anne Larsen

Crème brûlée skal sætte sig og skal derfor på køl minimum 3 timer inden servering.

Lav crème brûlée midt på eftermiddagen da den skal have 50 minutters bagetid og skal stå 3 timer på køl.

Sådan gør du

  • 1

    Crème brûlée

    Tænd ovnen ved 125 grader (ikke varmluft). 
  • 2 Kom æggeblommer i en skål. Læg lidt sukker på et skærebræt. Slids og skrab vaniljekornene ud og mas dem med en kniv med sukkeret på skærebrættet. Kom det ned til æggene sammen med det resterende sukker og rør det godt sammen – det skal ikke piskes, bare røres sammen. 
  • 3 Rør fløde og mælk i blandingen.
  • 4 Hæld blandingen igennem en si, ned i en kande. Fyld i portionsskåle der kan rumme 2 deciliter. 
  • 5 Stil skålene i ovnen i 50 minutter. Tag dem ud, lad dem afkøle og stil dem på køl i minimum 3 timer. Ovne kan være forskellige – men cremen må ikke koge, hold øje med den og skru ned for varmen, hvis det går for heftigt til. Cremen vil sitre, når du tager den ud, men når den af kølet og kommer på køl i 3 timer, så vil den sætte sig.
  • 6

    Servering

    Drys sukker over cremerne og brænd overfladen med en gasbrænder til husholdning eller stil dem under grillen i ovnen, til sukkeret bobler/brændes.
  • {{recipeDoneText}} Crème brûlée

Tip

En crème brûlée i verdensklasse er når cremen er iskold og overfladen varm og perfekt brændt, så den dækker ligesom is på en sø. Blot er isen her stiv, men varm.

Opskriften er udviklet af