Coq au ØL med efterårets grøntsager

Coq au ØL med efterårets grøntsager

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein g.
  • Kulhydrater g.
  • Fedt g.
  • Energifor./ pers kcal
  • Fedtenergi %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Skræl og skær skalotteløg i både.

  • 2

    Skræl og skær gulerødder i 2 cm. tykke skiver.

  • 3

    Skræl og skær persillerødder i 2 cm. tykke skiver.

  • 4

    Pil og hak hvidløg groft.

  • 5

    Skær porrer i skiver.

     

  • 6

    Kyllingen flækkes og deles i 12 stykker. Først flækker du kyllingen i ryggen, så fjerner du vinger, så er det låret som deles i 2 og til slut deler du brystet i 3 stykker på hvert bryst - dvs. 6 stykker i alt.

  • 7

    Brug en stor gryde. Kom baconternene i og steg dem i ca. 2 min. under omrøring og tag dem op. Hæld olivenolie op i sammen med smør.

  • 8

    Når det er godt varmt, bruner du alle stykkerne af på alle sider. Så tilsættes løg sammen med gulerødder, persillerødder og hvidløg.

     

  • 9

    Det hele ristes af uden at tage farve. Tilsæt vand, øl, bacon, laurbærblade og sort peber.

     

  • 10

    Læg låg på og lad det simre i 55-65 minutter ved medium varme. Når der er 10 minutter tilbage og du kan mærke at kødet er ved at være mørt, så tilsætter du porrer sammen med det friske timian og lidt persille.

     

  • 11

    Smag til med øl.

  • {{recipeDoneText}} Coq au ØL med efterårets grøntsager

Tip

Slut retten af med at smage til med øl - det giver lige det sidste. Har du brugt øl i retten- så drik det også til retten - så husk en ekstra Stout.

Opskriften er udviklet af