Du kender den fra tanken – eller fra eftermiddagskaffen, hvis du arbejder i politiet. Men denne her version kan noget andet.

Sådan gør du

  • 1

    Sæt ovnen på 175 grader. Skær smør i mindre stykker og kom i en skål. Kom sukker i og pisk sammen med elpisker. Riv marcipanen og pisk den i. Pisk nu et æg i ad gangen. Ingen panik, hvis det ligesom skiller lidt. Det samler sig igen. Riv citronskallen fint i dejen. Und­ gå at få noget af den hvide hinde med, den er bitter. Bland mel og bagepulver i en skål og vend i dejen. Smør en ildfast form på 24 centimeter i diameter og drys med rasp. Kom dejen i formen og glat den ud. Bag midt i ovnen i 40 minutter. tag ud og afkøl helt. tag ud af formen og læg på fad. Kom citronsaft i en skål, og rør flormelis heri, indtil der opnås en tyk og fin glasur. Pynt kagen med glasur og reven citronskal. Lad stivne, del i to halve og server.

  • {{recipeDoneText}} Citronmåne

Opskriften er udviklet af