Citron-ingefærkage med chokoladecreme

Energiinformation

  • Energi pr. stk. 1339 Kj
  • Energi pr. stk. 320 Kcal
  • Protein 5 %
  • Kulhydrat 46 %
  • Fedt 49 %

Sådan gør du

  • 1

    Citron-ingefærkage

    Bland mel og bagepulver sammen i en skål.

  • 2

    Pisk sukker, vanilje, vindruekerneolie, mælk og æg sammen i en anden skål.

  • 3

    Tilsæt citronsaft, citronskal og revet ingefær.

  • 4

    Sigt melet i dejen, og rør dejen jævn.

  • 5

    Hæld dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter, og bag citron-ingefærkagen i 30-35 min. ved 200°. Afkøl kagen.

  • 6

    Chokocreme

    Opvarm piskefløden i en gryde.

  • 7

    Kom den hakkede chokolade i en skål, og hæld den varme fløde herover. Rør fløde og chokolade sammen, til cremen er jævn. Lad chokoladecremen afkøle en smule.

  • 8

    Servering

    Smør cremen på kagen, og pynt med revet citronskal og evt. lidt hakket hvid chokolade.

    Servér kagen til en kop eftermiddagste eller kaffe. Der bliver ca. 12 stykker kage, når du skærer den ud.

     

  • {{recipeDoneText}} Citron-ingefærkage med chokoladecreme

Tip

Du kan også vælge at bage citron-ingefærdejen i 10-12 muffinforme i 15 min. ved 200°.

Opskriften er udviklet af