Chokolademousse med kanel og frugt

Nogle gange skal der være plads til at forkæle den søde tand. Få hjælp til at lave chokolademoussen med din mor eller far.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle ingredienserne af.
  • 3 Pil appelsinen og skær frugtkødet i terninger. Gem lidt af frugten til pynt.
  • 4 Bræk chokoladen i stykker, og kom dem i en skål.
  • 5 Hæld 1/2 liter vand i en gryde. Kog vandet og sluk.
  • 6 Sæt skålen med chokolade ned i gryden, og lad chokoladen smelte. Få hjælp af en voksen. Det kan godt være lidt svært.
  • 7 Lad chokoladen køle af, så den er lillefingervarm.
  • 8 Kom æggehvider og sukker i en skål.
  • 9 Pisk æggehviderne til luftigt skum med en håndmixer.
  • 10 Kom æggeblommer og kanel i den smeltede chokolade. Bland godt.
  • 11 Kom æggehviderne i chokolademassen. Bland forsigtigt med en dejskraber.
  • 12 Kom appelsinstykkerne i chokolademassen. Bland forsigtigt.
  • 13

    På køl

    Hæld chokolademoussen i portionsglas. Sæt glassene i køleskabet og lad chokolademoussen stivne i ca. 1 time.
  • 14

    Anretning

    Pynt chokolademoussen med lidt frugt i sæson.
  • {{recipeDoneText}} Chokolademousse med kanel og frugt

Tip

I stedet for appelsiner, kan du også bruge 200 g jordbær, brombær eller blåbær. Bærerne skal skylles og dryppe af.

Opskriften er udviklet af