Chokoladedrøm
Drømmekagen er altid et hit, og det er denne chokoladeudgave af klassikeren i høj grad også! Vi har skiftet kokos ud med nødder for lidt ekstra crunch, men du kan sagtens bruge den traditionelle kokosmel i stedet for.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Dejen

    Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft. 
  • 2 Pisk smør, sukker og vanilje med en elpisker/røremaskine i 7-10 min til det er lyst og let.  
  • 3 Tilsæt æggene et af gangen, sørg for at piske godt, hver gang du putter et nyt æg i dejen.  
  • 4 Bland hvedemel, kakao, bagepulver og hakket chokolade i en skål. Rør det i smørblandingen skiftevis med fløde. Fordel dejen i en lille bradepande (26-35cm).  
  • 5 Bag kagen i cirka 30 min til den er let, fast. Mens kagen er i ovnen, forberedes fyldet til toppen.  
  • 6

    Topping

    Bland alle ingredienserne til fyldet i en gryde og ”smelt” dem sammen over middel varme i ca. 7-10min. til smørret er smeltet, og sukkeret er begyndt at opløses.  
  • 7 Når de 30 minutter er gået, tag kagen ud og skru op for temperaturen op til 215/200 grader.  
  • 8 Fordel toppingen over kagen og bag den yderligere ca. 10min til toppingen bobler lystigt. Lad kagen køle af inden servering.
  • {{recipeDoneText}} Chokoladedrøm

Tip

Brug ristede kokosflager i stedet for nødder. Vil du have den klassiske karamelsmag i toppingen, så udelad blot kakaopulveret, når du laver fyldet.

Opskriften er udviklet af