Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Læg bønnerne i blød i koldt vand mindst 8-10 timer (sørg for at de står køligt).
  • 2 Hæld vandet fra og kog bønnerne i rent vand, uden salt til de er møre (1-2 timer).
  • 3 Skær svinebryst i små tern 2x2x2 cm.
  • 4 Pil løg og hvidløg og hak det fint.
  • 5 Skyl peberfrugt og chili og hak det fint.
  • 6 Varm olie i en stor gryde ved god varme.
  • 7 Sauter kød og alle grønsager inkl. chili. Det skal ikke decideret brune, blot blive let gyldent.
  • 8 Tilsæt krydderier, salt og peber og steg et par minutter.
  • 9 Tilsæt vineddike, øl, flåede tomater, samt 2 dl vand, salt og sukker.
  • 10 Skru ned til lav varme og lad retten simre under låg i en times tid, eller til kødet er mørt.
  • 11 Kog risene efter anvisningen på pakken.
  • 12 Tilsæt bønnerne sammen med noget af kogevandet.
  • 13 Skru op og lad det koge i 20-30 minutter længere - uden låg, så det kan dampe lidt ind.
  • 14 Smag til med salt, kakao, sukker og evt. lidt vineddike.
  • 15 Tilsæt hakket persille lad den koge med i 5 minutter
  • Så er det spisetid! Chili con carne

Tip

Du kan også bruge færdigkogte kidneybønner fra dåse, det afkorter tilberedningstiden anseeligt, men retten smager bedst med hjemmekogte bønner. 500 g tørrede bønner svarer til 4 dåser à 250 g.

Opskriften er udviklet af