Chateaubriand med skalotteløg, persille, rosenkål og creme kartofler

Sådan gør du

  • 1

    Bagekartoflerne:

    Skrælles, rives i fine lange strimler på et rivejern, og koges langsomt op i en gryde med mælk, piskefløde, revet muskat, salt og peber.
  • 2 Rør konstant under opkogningen, så fløden koger jævn uden at fløden brænder på.
  • 3 Når kartoffelmassen er kogt glat, smages den til med citronsaft.
  • 4 Den kommes i et lille ildfast fad og bages i ovnen ved 175 grader i 40 minutter til den er gyldenbrun på toppen.
  • 5 Tager kartoflen for meget farve får den er gennembagt, dækkes fadet med folie.
  • 6

    Chateaubriand:

    Brunes på en pande i lidt olie ved jævn varme.
  • 7 Krydr med salt og peber.
  • 8 Pas meget på at panden ikke brænder, fordi den skal bruges til saucen.
  • 9 Læg chateaubrianden på en rist og steg den i en 225 grader, forvarmet ovn i 12-15 minutter.
  • 10 Tag chateaubrianden ud af ovnen og lad den stå i 5 minutter inden den dækkes med folie og trækker færdig 10 minutter.
  • 11

    Sauce:

    Hæld rødvinen på panden og kog glacen fra stegningen løs.
  • 12 Reducer/kog ned vinen til der næsten intet er tilbage og tilsæt 1/2 maggi terning og 4 dl. vand.
  • 13 Lad det koge indtil der er ca. 2 dl. tilbage.
  • 14 Sigt derefter saucen over i en gryde, og smag til med salt og peber.
  • 15 Pisk det kolde smør i den kogende sauce lige inden servering.
  • 16

    Rosenkålen:

    Renses og sættes over i en gryde med lidt vand i bunden, sukker, bacon i strimler, salt og peber og 25 gram smør.
  • 17 Kog dem ind ved høj varme til smør, vand og sukker glaserer på rosenkålen. Tilføj hakket persille.
  • 18

    Anretning:

    Skær chateaubrianden i tynde skiver, som anrettes på tallerkener med rosenkålene.
  • 19 Hæld saucen omkring.
  • 20 Cremekartoflerne serveres ved siden af.
  • 21 Den finthakkede persille og skalotteløg formes som ovale kugler og lægges på bøffen.
  • {{recipeDoneText}} Chateaubriand med skalotteløg, persille, rosenkål og creme kartofler

Opskriften er udviklet af