Bulgurfrikadeller med grønt i børnehøjde

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 29 g.
  • Kulhydrater 37.3 g.
  • Fedt 11.4 g.
  • Energifor./ pers 356 kcal
  • Fedtenergi 28 %

Sådan gør du

  • 1 Skyl bulgur og kog dem i 10 minutter i letsaltet vand, hæld dem i en sigte til afdrypning og afkøling. 
  • 2 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 3 Kom det hakkede kød i en skål med æg, revet løg (pas på øjnene, tag dykkerbriller på, hvis du har sådan nogle), bulgur, salt og 15 kværn på peberkværnen. 
  • 4 Form små frikadeller og stil dem på en bageplade på et stykke bagepapir. 
  • 5 Stil dem i ovnen i 20 minutter. 
  • 6 Skyl og snit iceberg fint.
  • 7 Skær agurken og peberfrugten i skiver.
  • 8 Skyl og tør ærterne. Hæld majsene op i en skål. Dæk en pænt bord. 
  • 9 Sæt evt. grøntsagerne og frikadellerne på spyd, inden du serverer dem. Måske børnene synes, de er sjovere at spise på den måde?
  • {{recipeDoneText}} Bulgurfrikadeller med grønt i børnehøjde

Tip

Det her er – efter interview med en grupper af børn i flere omgange – hvad de fleste børn kan li’, når man spørger dem, om de kan li’ grøntsager. Den røde snackpeber kan være almindelig rød peber. De grønne snackærter kan være små fine ærter fra frost eller friskbælgede ærter når det er sæson.

Opskriften er udviklet af