Brunsviger er bare bedst, jo mere fedtet og snasket den er! Vi laver en hel bradepande fuld, så der er nok til hele familien og lidt flere.

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Smelt smørret i en gryde uden at det brunes, og tilsæt mælken.
  • 2 Hæld straks blandingen i en skål.
  • 3 Rør gæren ud heri, når mælken er fingervarm.
  • 4 Tilsæt de øvrige ingredienser, men gem lidt mel.
  • 5 Tilsæt det sidste mel hvis nødvendigt.
  • 6 Rør og ælt dejen godt sammen.
  • 7 Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve i 30 minutter.
  • 8 Rul dejen ud til en firkant på ca. 25 cm og læg den på en bradepande med bagepapir.
  • 9 Fold dejkanten op og ind over resten af bunden for at forhindre, at fyldet flyder ud.
  • 10 Lad dejen efterhæve 20 minutter, imens du tilbereder fyldet.
  • 11 Sæt ovnen på 200 grader.
  • 12 Smelt smørret og rør brun farin heri.
  • 13 Bring blandingen i kog under omrøring, og tag gryden af varmen.
  • 14 Lav nogle fordybninger i dejen med finger eller ske.
  • 15 Kom fyldet på dejen, men lad 2 cm af kanten være fri.
  • 16 Bag brunsvigeren midt i ovnen i 20-25 minutter.
  • Så er det spisetid! Brunsviger til alle

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier