Brunkål med sprængt flæsk

Klassisk, gammeldags brunkål præcis som den skal være med sprængt svinebryst hertil. 

Sådan gør du

  • 1 Bestil kødet hos slagteren nogle dage i forvejen.
  • 2 Del hvidkålen, fjern stokken og snit kålen ikke for fint.
  • 3 Smelt sukkeret i en stegegryde.
  • 4 Tilsæt smørret, når sukkeret karamelliserer - bliver lysebrunt.
  • 5 Svits kålen i sukkerblandingen, til den bliver blank.
  • 6 Tilsæt salt, peber og 1 dl vand.
  • 7 Lav en fordybning i midten af kålen og læg kødet heri.
  • 8 Kom et lag kål over kødet.
  • 9 Læg låg på og lad det koge ved svag varme ca. 1½ time.
  • 10 Tag kødet op og skær det i skiver.
  • {{recipeDoneText}} Brunkål med sprængt flæsk

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier