Bruchetta er en ret fra det centrale Italien med grillet brød og hvidløg. Her i en dansk, klimavenlig udgave. Opskriften har en udførlig vejledning, så også børn kan gå i køkkenet. Opskriften er fra ’Mad eller hvad?’ 2009.

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Snit rødkål i fine strimler.
  • 3 Vask æblerne og riv dem på den grove side af rivejernet.
  • 4 Hak hasselnødderne og bland det hele sammen til en salat.
  • 5 Rør sennep med eddike, salt og peber og rør olien i dråbevis. Bland dressingen sammen med rødkål og æble.
  • 6

    Urtemos

    Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde. Skær skrællen af sellerien.
  • 7 Skær sellerien i 2 x 2 cm stykker.
  • 8 Kom dem i gryden med kartoflerne.
  • 9 Hæld vand i gryden til grøntsagerne næsten er dækket. Læg låg på gryden og kog.
  • 10 Skræl gulerødderne imens, skær dem i stykker og kog dem med kartofler og selleri. Kogetiden er i alt 20 min.Hæld kogevandet over i en skål og gem det. Få hjælp af en voksen.
  • 11 Stød grøntsagerne med et piskeris og rør flødeost i sammen med lidt af kogevandet. Bliv ved, til det bliver en ensartet mos.
  • 12 Skyl persillen og pil bladene af stilkene.
  • 13 Hak persillen. Rør den i urtemosen.
  • 14 Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Knus hvidløget i en hvidløgspresser og kom det i urtemosen. Smag til med salt og peber.
  • 15 Rist brødskiverne på en varm grillpande eller brødrister.
  • 16 Fordel den varme urtemos på brødskiverne og spis det sammen med rødkålssalaten.
  • {{recipeDoneText}} Bruchetta med urtemos

Tip

Sådan skærer du kål i strimler: Skær en tyk skive af toppen og læg kålhovedet med snitfladen nedad. Skær stykker af kålen uden om stokken. Snit stykkerne til tynde strimler.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier