Braiseret svinekæbe med selleri, kålrabi, gulerødder og mørkt øl.

Sådan gør du

  • 1 Skær sener og fedthinden af svinekæberne.
  • 2 Dup dem tørre med køkkenrulle.
  • 3 Lad 1 spsk olie blive varm i en gryde fx en stegegryde ved god varme.
  • 4 Brun svinekæberne.
  • 5 Tag dem op på en tallerken.
  • 6 Kom 1 spsk olie i gryden og sæt den på høj varme.
  • 7 Tilsæt løg i tern, og selleri, kålrabi og gulerødder i rustikke stykker.
  • 8 Tilsæt mel og vend det godt rundt i gryden.
  • 9 Kom kødet tilbage i gryden.
  • 10 Tilsæt timian og mørkt øl og lad retten koge ved svag varme under låg i 1 ¼ - 1½ time til kæberne er møre.
  • 11 Smag retten til.
  • 12 Riv ca. 3 spsk peberrod ud over retten og servér i gryden eller i et fad.
  • {{recipeDoneText}} Braiseret svinekæbe med selleri, kålrabi, gulerødder og mørkt øl.

Tip

Man kan lave dobbelt portion, da retten smager mindst lige så godt efter 2 dage i køleskabet. Retten er fryseegnet.

Opskriften er udviklet af