Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Hakket kalv og flæsk røres med æg, salt, mel, karry, peber og muskat.
  • 2 Farsen røres jævn mens mælken tilsættes i lidt af gangen.
  • 3 Løget rives og røres i farsen.
  • 4 Obs.! Hvis tiden tillader det, kan farsen med fordel sættes i køleskabet og hvile ½ time før kogning.
  • 5 Form ca. 16 kødboller med en ske.
  • 6 Kog dem i 15 min. i vand tilsat salt, laurbærblad og timiankviste.
  • 7 Imens snittes løg, gulerod, pastinak og kartoffel i mindre stykker.
  • 8 De ristes i en gryde i olivenolie til de er let møre i ca. 5 min.
  • 9 Tilsæt karry, chili og lidt salt og lad det riste i yderligere et par min.
  • 10 Tilsæt 1 l sigtet kogevand fra kødbollerne og kog grøntsagerne møre i ca. 20 min.
  • 11 Saucen blendes i gryden med en stavblender til den er jævn i konsistensen.
  • 12 Tilsæt kokosmælk og krydr med salt og peber.
  • 13 Læg de kogte kødboller i saucen og kog retten igennem i ca. 5 min.
  • 14 Servér boller i karry-urte-sauce med et drys persille, ris og mangochutney.
  • Så er det spisetid! Boller i karry-urtesauce

Tip

Denne karrysauce er lavet med urter, der giver en herlig smag og som er med til at jævne saucen. Hvis du ikke har kokosmælk i huset, kan alm. mælk sagtens anvendes i stedet for –kokosmælk og rodfrugter smager bare forrygende sammen, men prøv dig frem.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier