Boller af vårhvede med brieost

Vi bager bollerne i muffinforme af metal, der er foret med bagepapir. Så kan vi lade dejen være så blød som mulig.

Sådan gør du

  • 1 Smelt smørret, og hæld det op i en skål. Kom straks mælk og vand i. Rør gæren ud heri. Kom salt i, og pisk ægget i med en gaffel, så det fordeler sig godt.
  • 2 Kom havregryn i, og tilsæt nu melet lidt efter lidt, indtil du har en blød dej. Ælt dejen godt.
  • 3 Dæk dejen med film, og lad den hæve i 1 time.
  • 4 Klip bagepapir i passende, mindre stykker, og fyld dem i metalmuffinforme.
  • 5 Tryk luften ud af dejen og del dejen i ca. 15 stykker. Form hvert stykke til en kugle, og kom den i formen.
  • 6 Skær osten ud i lige så mange stykker, som du har dej, og stik osten ned i dejen.
  • 7 Pensl ost og bolle med sammenpisket æg, og drys sesam henover.
  • 8 Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.Sæt ovnen på 200 grader.
  • 9 Bag bollerne gyldne og fine i ca. 25 minutter.
  • 10 Læg alufolie henover, hvis de bliver for mørke.
  • 11 Afkøl dem på en rist.
  • {{recipeDoneText}} Boller af vårhvede med brieost

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier