Bøgehattetærter med bønne-æblesalat

Sådan gør du

  • 1

    Tærter

    Gør svampene rene og skær den nederste træede del af.
  • 2 Varm en pande og kom olie på.
  • 3 Rist svampene i ét lag.
  • 4 Vent med at røre til de har fået farve.
  • 5 Tilsæt timianbladene.
  • 6 Rul butterdejen ud og læg dejen i fire portionsskåle med dej.
  • 7 Stil skålene i fryseren, det er med til at holde dejen oppe.
  • 8 Tænd ovnen på 185 grader.
  • 9 Pisk hytteost med æg, salt, peber og vend svampene i blandingen.
  • 10 Fordel svampefyldet i butterdejsskålene og bag tærterne i den varme ovn i ca. 12- 15 minutter.
  • 11

    Bønne-æblesalat.

    Spred parmaskinken på bagepapir og bag den sprød i ovnen i ca. 10 minutter ved 180 grader.
  • 12 Lad skinken køle af på et stykke køkkenrulle.
  • 13 Rist mandlerne på en bageplade i ca. tre minutter ved 180 grader.
  • 14 Kog en stor gryde vand med en spiseskefuld salt.
  • 15 Nip og flæk eventuelt bønnerne - det ser frækt ud.
  • 16 Blancher bønnerne i kogende vand 3 minutter.
  • 17 Afkøl bønnerne i en sigte.
  • 18 Skær æblerne i slanke både og bland sennep med eddike, olie, honning, salt og peber.
  • 19 Vend bønner og æbler i dressingen.
  • 20 Knus skinken med fingrene og drys over.
  • 21 Top med mandler.
  • {{recipeDoneText}} Bøgehattetærter med bønne-æblesalat

Tip

Du kan også bruge markchampignon eller kantareller til retten. Anretning. Tag tærterne ud af formene og server bønne-æblesalaten til.

Opskriften er udviklet af