Ca. 1,2 litter.

Sådan gør du

  • 1 Flæk, udsten og skær blommerne i kvarte.
  • 2 Skræl, udkern og skær pærerne i ret grove stykker.
  • 3 Bland frugt og løg i en gryde med rosiner, sukker, chili, ingefær, kanelstænger og vineddike.
  • 4 Bring det hele til kogepunktet og kog chutneyen under jævnlig omrøring til tyk konsistens – ca. en times tid.
  • 5 Chutneyen skal koge helt ind, så eddiken er fordampet.
  • 6

    Opbevaring

    Fyld chutneyen på rengjorte glas, luk og opbevar dem køligt.
  • {{recipeDoneText}} Blommechutney

Tip

Mængden af eddike kan variere alt efter sorten af blommer og pærer, men brug under alle omstændigheder en meget mild eddike. Chutney er velegnet som tilbehør ikke blot til kød og kold skinke, men også til stegt fisk eller ost.

Opskriften er udviklet af