Blomkålssuppe med lakridsvendte brødcroutoner

Lakrids er for alvor trådt ind i dansk madlavning og med god grund, for lakrids tilfører noget anderledes og forførende til mange retter. Her som krydderi til hjemmelavet blomkålssuppe. 

Sådan gør du

  • 1 Hak skalotteløgene fint.
  • 2 Del blomkålen og skær det mindre stykker.
  • 3 Sauter løgene i smøret til de er klare.
  • 4 Tilsæt blomkål og kog det mørt i mælken, ca. 20 minutter.
  • 5 Blend til en ensartet homogen masse. Fortynd evt. med boulion for at justere konsistensen.
  • 6 Smag til med æbleeddike, salt og peber
  • 7 Bræk brødet i mindre stykker.
  • 8 Smelt smøren på en pande og steg brødet sprødt heri. Lad croutonerne køle et par minutter.
  • 9 Vend brødcroutonerne med hakket estragon, lakrids og lidt salt.
  • 10 Server suppen varm eller kold, toppet med de sprøde lakridsvendte croutoner.
  • {{recipeDoneText}} Blomkålssuppe med lakridsvendte brødcroutoner

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier