Blomkålsgratin

Sådan gør du

  • 1 Del blomkålen i buketter og kog dem 5 minutter i letsaltet vand.
  • 2 Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet.
  • 3 Spæd med kogende blomkålsvand og fløde eller mælk.
  • 4 Kog igennem nogle minutter mens der røres. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i. Pisk æggehviderne stive og vend halvdelen i sammen med blomkålsbuketterne.
  • 5 Smag til med salt og peber.
  • 6 Kom resten af de piskede æggehvider i.
  • 7 Kom blandingen i et smurt og raspdrysset ovnfast fad.
  • 8 Drys rasp over og bag gratinen nederst i ovnen ved 175 i ca. 1 time.
  • 9 Servér flute til.
  • 10
  • {{recipeDoneText}} Blomkålsgratin

Opskriften er udviklet af