Blomkål med rejer og dilddressing

Blomkål med rejer og dilddressing

Blomkålshoved får hurtig ben at gå på, når det er dækket med dilddressing og rejer.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Vask hænder.
  • 2 Mål alle ingredienserne af.
  • 3

    Blomkål

    Kom 1 liter vand og 2 spsk. salt i en gryde. Gryden skal være så stor, at hele blomkålshovedet kan være i gryden.

  • 4 Bring vandet i kog i gryden.
  • 5 Pil de grønne blade af blomkålen.
  • 6 Skyl blomkålen.
  • 7 Skær et kryds i stokken af blomkålen, så bliver den kogt ensartet.
  • 8 Læg blomkålshovedet i gryden.
  • 9 Kog blomkålen i ca. 12-15 minutter, indtil det er mørt, men også har bid. Det vil sige, at blomkålen er lidt fast.
  • 10 Hæld kogevandet fra blomkålen, og læg det i et dørslag.
  • 11 Lad blomkålen dryppe godt af, og blive kold.
  • 12

    Dressing

    Skyl dilden godt.

  • 13 Fjern de grove stilke, og hak dilden fint.
  • 14 Kom ymer og mayonnaise i en lille skål.
  • 15 Kom dild, sennep, salt og peber i skålen. Rør det sammen.
  • 16 Smag dressingen til med salt og peber.
  • 17 Læg blomkålshovedet på et fad.
  • 18 Hæld dressingen over, og drys med rejer.
  • 19 Server blomkålen med citron skåret i både og brød.
  • {{recipeDoneText}} Blomkål med rejer og dilddressing

Opskriften er udviklet af